Scouting - så kul!!

Tänk att nördstämpeln börjar försvinna från scouterna, det är sååå kul! Vi har massor av miniorer här i Tallboda o det har verkligen gjort att jag trivs. Sophie, som är orsaken till att jag gått med som ledare, har hur kul som helst på deras upptåg. I går tex var de iväg till Hangaren i Ryd o klättrade på klättervägg, hon sken som en sol när hon kom hem :D. Tom Linus hade kul, fasten han går dit m moloken min. Han fick däremot inte åka iväg till Hangaren (det var bara för Juniorerna) men han hade kul när han gick tipspromenaden o det värmer gamla mammas hjärta då han annars bara vill sitta vid datorn...

Lite bilder på Sophie o comp.:



Jag har nog blivit ledare för fel grupp ;-) Juniorerna får göra så mkt mer roliga saker ...
Nästa helg är det Halloween hajk, det ska bli spännande. Tom Linus valde att följa med en natt - YES!!

Idag ska Stavros o Olle ta Sophie o Linus till bowling hallen, hoppas att de kan ta lite bilder som jag kan lägga in. Det är alltid kul när alla barnen gör ngt för sig själva, tror att de tycker lite om varandra ändå :D

Blodspår utan blod :-(

Det har inte hänt förr - att jag kravlat mig upp ur sängen före 10 en lördag för att gå ut i skog o mark, iallafall inte frivillgit eller utan att jag varit på väg hem efter en helkväll på stan, men idag skedde det.
Vi var alla uppe vid 8 o gjorde oss iordning för att åka ut till McDonalds vid Valla, där vi skulle träffa alla de som ville vara med o spåra med sina hundar. Vi vart två som anmälde oss till att  använda blod, båda lika entusiastiska i hågen. På mötesplatsen får vi veta att instruktören inte fått tag på blod!?! Lite snopna bestämmer vi oss ändå för att åka ut o ha en trevlig f.m. o bara ta till oss sånt vi inte redan kunde. Jag hade ju för sjutton gubbar gått upp o allt!
Det blev en trevlig f.m. som avgjort, men jag kunde inte låta bli att påpeka att instruktören kommer att få stå för vad hon lovat. Hon var ju fräck nog att, dessutom ,försöka få oss att gå en spårkurs för henne (!!) så småningom. Jag vet vad jag tycker om denne iallfall o jag kommer att söka mig till andra i fortsättningen. Risken är att hon är en av de FÅ som finns i denna stad som håller i såna kurser, jag hade ju lite problem att hitta denna kurs.

Efter att ha lagt spåret skulle vi ju vänta ett tag, då åkte fikakorgen fram - gissa vem som var gladast :-)


Här bär det iväg


o här kommer de åter m ett leende på läpparn - de tvåbenta alltså ;-)


Vi andra väntade vid bilen


Lilla/stora Ida

Okej, okej. Här kommer lite om Ida nu då, eftersom ni alla tjatar så.
Hon o Sophie gör stora framsteg i sitt kontaktskapande. Igår var de, som vanligt, på valpkursen o fick återigen massor av beröm! Instruktören är rejält nyfiken på Idas härkomst då hon inte "mött en sådan lugn, harmonisk, lydig labbe" tidigare. (kan ju undra hur hennes uppfattning om rasen är eg.) SophIda, i ett ord, är numer ett team.
På lördag ska vi gå spår m alla de vildingar som vi träffat på kursen, ska bli kul o se hur många som verkligen dyker upp. Även utställningen börjar närma sig, den går av stapeln den 25-26/10 i Mjölby. Tror inte att Ida är ngt vinnarobjekt denna gång, hon är alldeles för vågig i pälsen o hon har långa ben som gör att hon ser ut som en ranglig tonåring :-) Men hon kommer att gå långt i annat - det VET jag. Systern Molly är mer som en labbe ska se ut, enligt vad jag läst om, så hon har nog stor chans att ta hem en fin rosett.

Ni kan ju alltid se o bedöma själva, även om jag inte kommer att lägga mkt i den kritik som eventuellt kommer, då Ida är våran absoluta ögonsten. :D
Molly:


Ida:


Så här kul hade de små såta syskonen det, (syskonkärlek?)


o så trött man blir av allt spring, men man kan ju alltid ligga o peta på varandra


man blir ju trött bara man ser på dem, verkar havlbrosan tycka :P


Visst har hon vuxit vår lilla sak:

RSS 2.0