Usch så tyst det blir

... när barnen åker upp till pappa o farmor! Vi hann iallafall klä gran o packa i god tid för bussens avgång. De var båda lite uppspelta men hjälpte till m allt jag bad dem om, vilket resulterade i att vi fick en mysig sista dag före jul. Se så fin granen blev:


Min fina blomma som ja inte trodde skulle leva vid det här laget - olika anledningar...Ida är en...


Just nu sitter jag m uppsatsen o försöker få till den. Inte lätt må jag säga. Jag har verkligen inte lyckats lika bra denna gång som då B-uppsatsen skrevs! Vet inte vad det beror på.

Nej, dags att återgå till min tabula rasa - kram på er o gomorron förresten.

Ny häst o nya tag.

Här e man inte utan häst länge. Fick erbjudande att hjälpa till med en fjording o en föredetta travare som för övrigt e hur duktig som helst i dressyr o hopp. Lätt B i dressyren o Lätt C i hoppning. Fjordingen Ona är bara 4 år gammal o dräktig så det ska bli en ny erfarenhet - YIPPPIIIE

Uppsatsen suger all energi annars, har suttit hur mkt som helst i dagarna o känner ändå att jag har hur mkt som helst kvar :(  Dessutom har jag kurskamrater som går upp för opponering på fred. redan, så det känns ännu jobbigare när man har allt kvar o andra e klara. Men, men. Jag valde att skriva själv o nu har man konsekvenserna av det att bita i.

Ikväll borde jag ha gått ut m ett veckobrev till alla duktiga scouter som sålt lotter för massor av pengar, men jag har inte den kreativa sidan på ON så brevet skulle inte bli bra. Får ta det imorgon.

Linus upprädde idag med, han är så duktig m sin klarinett. Tränar flitigt o spelar vackert o rent. De var tre som var uppe på scen tillsammans o - tyvärr - var det bara han som kunde låtarna ordentligt... Han blir både stolt o lessen när han e ensam om att kunna spela rent. Lessen för att de andra förstör, som han uttrycker det.

Nu måste ja lägga mig, ska upp tidigt för att lämna in bilen som fått fnatt. ALLA lampor lyser hela tiden...

Här kommer mer att smälta ..

Eftersom jag ligger efter en hel del m bloggandet tänkte jag ta en dubbeldos nu..

Bilder på Sophies pepparkakshus som hon gjorde helgen hon var hos Thessa, då hon kom tillbaka m konstig glans i ögon o var lite "borta" ett par dar ...;-)
 De e hur fint som helst o ja har fått kämpa m att inte ta en smakbit. Nu har jag inlett förhandlingar m Sophie vad gäller att få tugga på julafton, men det är knepigt - hon är själv inte hos mig på julafton o hon vill ha lite hon åxå...Vad gör man?

Sen har jag lyckats få myspys känslan att sprida sig riktigt i v-rummet, detta genom att ha införskaffat div. fina ljusstakar genom Party Lite.
Tyvärr lyckas jag inte få bilderna att förmedla myset 
Ni får väl själva släcka blixten, i er fantasi, o se vad som sen händer..  

Det tråkiga som hänt hände förstås idag, fredag den 13:e - Hippy flyttade till Örebro (snyft) Var ute o skulle ta lite bilder innan det var dags för sista turen, men fick inte ens in honom :D Han hade hittat det perfekta klistället i hagen, en buske (eller nåt) som han kliade magen med. Lyckade bara få bild på avstånd. De andra hästarna kom travandes o ville ha vad jag hade att bjuda på, men inte Hippy inte.
Det var därför jag fastnade för honom - han gjorde bara vad han hade lust med :P på gott o ont... De andra kom gärna fram:
Att Hippy kunde äta kan man ju se, men att han även kunde skita som en elefant trodde ja inte från början. Detta fick jag lätt ihop när ja var ute o mocka:

Skulle vilja lägga ut lite bilder på Linus o hans lussefirande, men de bilderna ligger i sambons kamera (fortfarande!) även om det blir tjatigt m alla dessa lussefiranden. Grejen är att jag har varit på många skol-lucia-firande-tåg men aldrig varit m om en så fin som denna var. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det var en musikskola som uppträdde nämligen. De avslutade m att sjunga Sankta Lucia - på Italienska tom!! Tårarna bara spruta!
Jag har dock lite andra roliga bilder på Sophie o Linus, kolla:


Sist men inte minst måste jag berätta att jag fått mkt respons på mitt inlägg om det här m alkohol o därför skulle jag vilja utmana alla som läser detta att låta bli alkoholen under julafton - klarar ni det?  ;-)

O va ska man göra i vår - om inte plugga :D?

Ja vet att ja inte är bra på att uppehålla sidan, men det har liksom varit lite väl mkt på sista tiden o jag är ju sån att jag inte vill lämna ut allt för mkt om mig själv numer. Det har kostat för mkt tidigare.

Nu kan jag iallafall berätta att jag mår uruselt o allt pga c-uppsatsen som jag inte får till. Den vill inte upp på rätt nivå!! Den bara e sååå B - haha, nästan kul ju. Har även haft mkt kring min existens o det är väl inte så konstigt när jag snart ska vara socialpedagog på papper o ändå inte vet vad jag vill jobba med. Många funderingar även kring mig som person har det varit under hösten o även om mkt börjar landa så är det ändå själva jobbet kvar. Jobbet med att ändra på allt som jag inte tycker om o som går att ändra på liksom. Mkt fundamentalsnack här - o det är just av den anledningen jag inte velat blogga. Hur kul är det att läsa om alla bekymmer som man kan tänkas ha, även om de bara är i-landsbekymmer, eller kanske just därför...

Nåväl. Ida växer o gror. I morse när jag kom ner hade hon roat sig med att tugga sönder ett kuvert från käre far, m alla julklappspengarna i ,o som efterrätt tog hon ett CD fodral - inte konstigt att hon inte vill ha frukost alla dagar;-) Att denna hund är understimulerad behöver ingen komma o berätta för mig, JAG VET, men det har åxå sina anledningar till varför - hon måste hållas på den här nivån ett tag till.

Har ni orkat läsa denna vägg, hit ner, e ni otroligt nyfikna av er - GRATTIS. Återkommer med mer en annan dag. kramar!!

Alkohol och dess verkan

Har, inför julen, funderat en hel del över det här med alkohol och dess inverkan på oss. Efter att ha sett dokumentären "Ta inte min sup" (lr vad den nu heter) så tycker jag att det är helt sjukt att vi börjar dricka alkohol. I denna dokumentär hade de frågat barnen hur vi blir och de menade att vi blir konstiga och skrämmande och bara vill kramas och ha oss... Samtidigt vågar de inte be oss låta bli att dricka! Det är ju skrämmande!! Vad är det som får oss att tycka att det är OK att uppföra sig på detta sätt?? Hade det inte varit bättre i så fall att tillåta andra, mindre farliga, droger? Eller förbjuda alla och se till att vi istället kommer ut och träffas under vettiga förhållanden!
Nej, jag ska nu pröva på en alkoholfri ledighet under jul och nyår - får se hur det kommer att gå ;-)
Sköt om er. Själv har jag inte gjort det hitintills, men det ska det bli ändring på nu!


RSS 2.0